Tradicija

Nije dostojan da pije vino onaj koji ga pije kao vodu, kažu naši vinari, Hercegovci. I zbilja jeste tako. U njegovu proizvodnju je kroz historiju ulagano mnogo znanja, ljubavi, truda i strpljenja da bi se olako shvatalo. Postoje brojne legende o njegovom nastanku. U svakoj od njih vino je nazvano rajskim napitkom, koji u pravim količinama uveseljava i liječi ljude, nadahnjuje umjetnike.

Mostarsko
sunce

Inspiriralo je i našeg nobelovca Ivu Andrića da u svom romanu “Omer- paša Latas” o hercegovačkoj žilavki napiše: “Dragocjeno vino tvrdog, suhog, a blagoslovljenog kraja, kao da čovjek pije smijeh i pjesmu i poslije treće čaše samo smijehom i pjesmom pozdravlja svijet oko sebe”. Upravo ove riječi stajat će na bocama vina proizvedenog u Mostaru, u vinariji “Carski vinogradi”.

Since 1886

Proizvodnja
vina

Proizvodnja, koja zadovoljava svjetske standarde, u našoj vinariji, uz pomoć najmodernije tehnologije, odvija se po stoljećima staroj recepturi. Pored autohtonih, danas u svijetu veoma cijenjenih, sorti Žilavke i Blatine, ovdje se proizvode i prvoklasni Vranac i Rose. Lepezu okusa smo obogatili i Žilavkom, Blatinom i Vrancem koji su odležali određeno vrijeme u barrique bačvama.

Rukovodeći se kvalitetom kao jedinim imperativom u poslovanju proizveli smo 30 000 litara istinskog zadovoljstva za svu vinsku gospodu i s ponosom na njega stavili pečat Bosne i Hercegovine. Najbolji ambasadori naše zemlje spremni su za svjetska tržišta.

Nagrade

Nagrade koje su naša vina osvojila proteklih godina na prestižnim svjetskim smotrama vina. Ovdje smo odabrali samo neke od najzvučnijih nagrada koje su dodijeljene našim vinima.

Po stoljećima staroj recepturi, uz pomoć najmodernije tehnologije, u mostarskoj vinariji “Carski vinogradi” proizvedena je nova generacija vina koja će obilježiti budućnost.

Ponosni smo na vina koja su danas visoko pozicionirana na europskom i azijskom marketu kao dostojni ambasadori Bosne i Hercegovine.