Prilikom višemjesečnog boravka u NR Kini predstavništvo vinarije “Carski vinogradi” iz Mostara na čelu sa direktorom Dženanom Pekušićem održalo je niz promocija kojima su prisustvovali brojni ugledni ljudi iz različitih nivoa vlasti, predstavnici sportske scene te kineski privrednici.
Vinarija se predstavila sa dva vrhunska vina Žilavkom i Blatinom koja kroz vijekove predstavljaju pečat hercegovačke regije. Ova autohtona vina su još početkom godine naišla na pozitivne kritike u Kini, a danas su već postala prepoznatljiv brend u provincijama u kojima su prisutna na tržištu.

Jednoj od promocija prisustvovao je i Dragan Okuka, iskusni fudbalski stručnjak, i sam porijeklom Hercegovac,koji posljednjih par godina bilježi velike uspjehe u kineskoj Superligi. Okuka se trenutno nalazi na klupi prvoligaša Đijangsu Sejnti-a (Jiangsu Shuntian), a posljednje dvije godine je, u vrlo jakoj konkurenciji svjetskih fudbalskih imena, proglašavan za najboljeg trenera Kine.
Degustaciji vina su pored Okuke, koji je izrazio zadovoljstvo zbog mogućnosti da u dalekoj Kini uživa u ukusima rodnog kraja, prisustvovali i predstavnici Ambasade Bosne i Hercegovine u NR Kini.