english    中国的
 
Njihov okus opijao je careve...
O njima su pisali nobelovci...
Zahvaljujući njima mostarsko vinogorje
značajan je dio svjetske vinske istorije...

Nije dostojan da pije vino onaj koji ga pije kao vodu, kažu naši vinari, Hercegovci. I zbilja jeste tako. U njegovu proizvodnju je kroz historiju ulagano mnogo znanja, ljubavi, truda i strpljenja da bi se olako shvatalo. Postoje brojne legende o njegovom nastanku. U svakoj od njih vino je nazvano rajskim napitkom, koji u pravim količinama uveseljava i liječi ljude, nadahnjuje umjetnike.

Inspiriralo je i našeg nobelovca Ivu Andrića da u svom romanu "Omer- paša Latas" o hercegovačkoj žilavki napiše: "Dragocjeno vino tvrdog, suhog, a blagoslovljenog kraja, kao da čovjek pije smijeh i pjesmu i poslije treće čaše samo smijehom i pjesmom pozdravlja svijet oko sebe". Upravo ove riječi stajat će na bocama vina proizvedenog u Mostaru, u vinariji "Carski vinogradi".

Proizvodnja, koja zadovoljava svjetske standarde, u našoj vinariji, uz pomoć najmodernije tehnologije, odvija se po stoljećima staroj recepturi. Pored autohtonih, danas u svijetu veoma cijenjenih, sorti Žilavke i Blatine, ovdje se proizvode i prvoklasni Vranac i Rose. Lepezu okusa smo obogatili i Žilavkom, Blatinom i Vrancem koji su odležali određeno vrijeme u barrique bačvama.

Rukovodeći se kvalitetom kao jedinim imperativom u poslovanju proizveli smo 30 000 litara istinskog zadovoljstva za svu vinsku gospodu i s ponosom na njega stavili pečat Bosne i Hercegovine. Najbolji ambasadori naše zemlje spremni su za svjetska tržišta.

"mostarsko sunce zarobljeno
u bobici grožđa"

 

 


HP Investing doo Mostar